Legământul iubirii

Odată, se ducea vorba prin curțile împărăției, că plimbându-se, împăratul a găsit un copil cerșetor. El nu simțise niciodată bucuria de a avea un fiu. Astfel se hotărâse cu mult drag în inimă, singur cum era el, să aibă grijă de baiatul cerșetor.
Iată că, pe zi ce trecea, băiatul se străduia din toate puterile, să-l facă pe împărat cel mai fericit din lume; să nu regrete acum, tatăl său, că, dintr-atâția oameni de pe stradă, l-a ales pe el ca fiu.
Cu timpul, băiatul creștea, făcând mândră împărăția. Tatăl său știa că din acel moment putea să moară liniștit,  mulțumit de ce avea să lase în urmă.
De fiecare dată prințul își dorea să ajute oamenii deoarece știa cum era ca cineva să-ți schimbe viața. Dăruia din tot ce avea; mai ales se dăruia pe el însusi.
Povestea de viață  a cerșetorului care a devenit prinț dovedește exact contrariul bogăției care-l schimbă pe om.
Prințul, învățând  să trăiască în iubire față de aproape, și el, la rândul său, trăia în jurul tuturora, fiind el însuși dragostea adevărată. Băiatul era modest, învățat, blând, sârguincios, timid, împăciuitor și nu în ultimul rând, chipeș la trup și la suflet.
Toată lumea îl admira pentru ceea ce era, nu pentru cine era.
Astfel, a ramas simbolul împărației, legământul dintre cei doi, a snurului roșu care se împletește cu adevărul. Roșul reprezintă sângele împărătesc, iar albul puritatea sufletului cerșetorului.
Poveste scrisă de Elisabeth Baciu
Revin iar cu rugămintea, în caz că  știe cineva cum pot să pun linkul de la profilul lui Elisabeth fără să-mi taie numele. Vă rog să-mi spuneți ca să modific

Acestea sunt mărțișoare realizate pe lemn din cetină de brad, reciclată după Craciun și tăiată felii. Cele cu flori sunt făcute broșe, celelalte sunt pendante care pot fi purtate dupa luna martie.

pret – 10 lei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *